duminică, 3 aprilie 2011

Semnificatii tatuaje (GENERAL)

NUME CHINEZESTI

Tatuajele Kanji sunt bazate pe caracterele limbii care sunt artistice prin insasi natura lor si nu este usor sa interpretezi intelesul exact si implicatiile care stau in spatele fiecarui caracter. Tatuajele japoneze Kanji sunt mult mai renumite in tarile vestice decat in Japonia, datorita formelor exotice ale caracterelor.
RELIGIOASE

Cu totii vom fi de acord cu faptul ca tatuajele reprezinta una dintre cele mai bune metode de a ne exprima. Fie ca vrei sa-ti exprimi dragostea pentru o persoana, pentru un loc anume sau pentru o religie, sunt nenumarate metode care ne stau la dispozitie.
Astazi, oameni din toate categoriile sociale se tatueaza din diferite motive. Pentru unii tatuarea reprezinta infrumusetarea corpului, in timp ce penetru altii acest lucru reprezinta un exercitiu de libertate si de a fi cool. Dar pentru unii, implica o insemnatate religioasa mai profunda.
Tatuajele religioase sunt destul de comune in zilele noastre. Au devenit unul dintre sectoarele cele mai infocate ale industriei tatuajelor. Putem vedea un numar mare de oameni din toata lumea care si-au aplicat tatuaje simple sau tatuaje cu motive religioase pe corpurile lor. Unii oameni aleg sa-si aplice tatuaje cu tema religioasa datorita credintei lor si datorita faptului ca vor sa proclame aceasta credinta in cat mai multe feluri.
Tatuajele religioase cuceresc sufletul. Expresia "tatuajele sunt pentru totdeauna" se afla in mintile entuziasmatilor de tatuaje, ciudatii din zilele noastre sunt mult mai inclinati spre a-si aplica tatuaje cu motiv religios in situatia in care sunt cu adevarat devotati unei religii.
"Alege ceva care nu se va schimba niciodata". Trebuie sa vina din inima. Trebuie sa ai in minte faptul ca tatuajul pe care intentionezi sa ti-l pui nu va fi numai pentru toata viata, dar iti va reflecta si personalitatea, sentimentele, mintea, credintele si sufletul. Si cel mai important este ca iti va creste andrenalina cu impactul lor sublim. Imagini sacre precum crucifixurile, ingeri si maini rugatoare sunt foarte populare si cool de asemenea.



FLORI

Tatuajele florale sunt un model popular de tatuaje, pentru ca sunt frumoase, usor de personalizat, si sunt o parte din natura. Unele tatuaje florale sunt foarte realiste si au o infatisare natural, in timp ce altele sunt foarte abstracte sau schimbate pentru a se adapta preferintei purtatorului. Tatuajele florale sunt associate de obicei cu viata, culorile, scene placute si sentimente speciale. In general, tatuajele florale reprezinta dragoste si afectiune .Mitologia antica, o varietate de cultura, si diferite traditii au semnificatii specifice pentru diferite specii de flori. Culorile sunt de asemeni o parte foarte importanta a semnificatiei din spatele unui tatuaj floral. Un trandafir rosu cu alb de exemplu, inseamna unitate, in timp ce un trandafir rosu semnifica frumusetea neconditionata. Un trandafir galben, semnifica scaderea dragostei. Trandafirii negrii reprezinta de obicei moartea, poate un set de idei sau credinte. De asemeni pot semnifica o schimbare majora in viitor.

 ORIENTALE

Modelele de Tatuaje Orientale se refera de obicei la Tatuajele in stil traditional japonez. Elementele comune sunt apa, pestele, dragoni si flori. Tatuajele Orientale sunt colorate, cu linii fine si o multime de detalii. Metoda traditionala implica tatuarea lor cu mana intr-o tehnica numita tebori, ceea ce inseamna "hand-carvin".





 TRIBALE






Tatuajul cu motive tribale (tatuaje tribale) este cel mai des intalnit din istoria artei tatuajului. Cei mai multi oameni au tatuaje mari care se intind pe toata suprafata pielii sau un desen micut.

Motivul din spatele popularitatii tatuajului tribal ne duce cu gandul ca o persoana sau membrul unui grup este reprezentantul unei credinte religioase sau spirituale. In societatile antice tatuajele erau folosite ca indicative ale senioritatii si puterii. Cele mai populare tatuaje tribale sunt Soarele Tribal, Flori preferate de femei, Banderole pe bicepsi si cel mai popular Crucile Celtice. Tatuajele aplicate pe degete reprezinta versiunea mai mica a acestor cruci. Acest tatuaj este o idee buna pentru cei care au fobii legate de tatuajele mari.



ANIMALE

Triburile Maori din Noua Zeelanda, credeau ca un tatuaj al unui animal, ar permite ca unele din calitatile acestuia sa se transmita purtatorului.
Aceasta banuiala este si astazi resimtita de catre oameni, indiferent daca acestia au tatuaj cu delfini, tatuaj cu tigri, sau a celor mai populare tatuajele cu lupi.
Cand cineva isi face un tatuaj cu un scorpion acesta cu siguranta se identifica cu unele aspecte ale scorpionului.
Si asta este ceea ce face aceste tatuaje speciale. Acestea pot fi frumos decorate sau simple.
Ele mai pot fi simbolice intr-un mod care perminte persoanei care le poarta sa exprime o parte din ea.


DESENE ANIMATE

Tatuarea modelelor de tatuaje cu desene animate este la fel ca implantare a umorului pe corpul dumneavoastra si care permite oamenilor sa o citeasca in mare parte. Daca aveti o indoiala privind faptul ca veti ajunge un stoc colorat de ras, atunci se pare ca nu stiti puterea acestor creaturi amuzante, care au depus deja impresia lor iesind din lumea fantastica a copiilor.









MONSTRI



Modelele de Tatuaje cu Monstri pebtru ani de zile au speriat oamenii. Sunt destui totusi care sunt fascinati de imaginile lor inficosatoare atat de mult incat se le tatueaza pe corpul lor. Indiferent daca tatuajele cu monstri sant mari sau mici ele o sa atraga intotdeauna atentia.




SOARE

Unii interpreteaza tatuajele cu model solar ca fiind un simbol al fertilitatii. Soarele da viata plantelor si intr-adevar, tuturor celorlalte fiinte de pe pamant. Aceste tatuaje sunt deseori alese pentru a ilustra capacitatea acelei persoane de a "energiza" alti oameni.
Mergand mai departe, mai populara este interpretarea tatuajului ca fiind un simbol al fertilitatii sexuale. Acest lucru dateaza din anticul Canaan, unde zeul soare Baal era venerat si ca un zeu al fertilitatii.
Daca este combinat cu un tatuaj reprezentand luna, soarele intra mai profund in interpretarea sexuala. O ascociere soare-luna descrie unuinea dintre barbat si femeie, atat sexual, cat si spiritual.
Tatuajele solare sunt folosite deseori pentru a arata puterea divina si autoritatea. Imaginea soarelui a fost si inca este folosita de catre liderii religiosi.
Soarele simbolizeaza, deasemeni, nemurirea si reincarnarea. La fel cum soarele rasare si apune in fiecare zi, oamenii cred ca pot muri si renaste dinnou.
Acest lucru isi are radacinile in vremurile antice, in care oamenii credeau ca soarele moare la asfintit si reinvie a doua zi.
Uneori, tatuajele solare seamana cu niste flori. Aceasta transpunere aduce un omagiu puterilor datatoare de viata ale soarelui si frumusetii sale naturale.
Tatuajele cu modele de soare sunt considerate a fi printre cele mai bune modele pe care ti le poti face. Din punct de vedere artistic, oamenii au dus modelele de desene cu acest motiv la un nivel foarte inalt. Pana la urma, toti invatam sa desenam soarele la o varsta foarte frageda.




PORTRETE

Una dintre deciziile cele mai discutate de tatuaje, chiar acolo sus cu tatuarea numelui cuiva tatuat pe tine, este de a avea un tatuaj portret. Da modelele de tatuaje portret pot parea ca o modalitate foarte buna de a confirma pe cineva care te inspira. Portretele pot parea o modalitate foarte buna pentru a comemora o persoana iubita care nu mai este cu noi. Dar nu e nimic care poate parea destul de gresit sau urat, ca un tatuaj portret realizat prost.

Mediul de portretistica buna este una dintre cele mai grele provocari artistice in desen si pictura si capabilitatea de a face tatuaje portret foarte bune este foarte dificil. Nu numai ca este un stil realist de arta, dar un artist tatuator nu are sansa de a retusa, shimba sau repara portretul in timp ce lucreaza la el. Orice alegere saraca in umbra sau linii, iar deodata portretul incepe sa nu arate ca persoana care se vrea sa o repezinte.

Unele lucruri sunt mai usor de infatisat in portrete decat altele. Personaje de desene animate sau film unde imaginea a fost desenata sau modelata sunt mult mai usor decat portretele unor oameni. Imaginile cu iubitele animale de companie, de asemenea, au tendinta de a iesi mult mai precise decat imagini de oameni. Daca doriti cu adevarat sa obtineti un Tatuaj Portret, aveti nevoe de timp si mult efort pentru a cauta un artist care a facut aceasta forma de specialitate si arunca o privire la portofoliul acestuia inainte de a lua o decizie.




 SIMBOLURI KANJI


Kanji este script-ul cel mai popular japonez din cele 3 scrisuri.
Aceste caractere sunt numite "ideograme" sau "pictograme", pentru că un Simboluri Kanji, caracterul exprimă o idee, şi reprezintă sensul într-un mod vizual.






EROI JAPONEZI

Sunt putini oameni care cunosc 10 sau mai multe nume de zei, desi numele lor apar in mitologie in Japonia. Amaterasu este una dintre cele mai faimoase zeite printre panteonul Japonez, zeita care a domnit peste ceruri. Soarele. Atunci cand ea s-a infuriat la violenta lui Susanno si s-a ascuns in pestera (Amenoiwaya), lumea a fost infasurata in intuneric. In fata pesterii s-au intamplat diverse lucruri pentru a o invita afara, astfel in cat lumina s-a intors in lume, inca o data.







BANDEROLA

In Japonia antica, tatuajul banderola nu a fost un lucru bun. De fapt, orice tatuaj vizibil de multe ori inseamna ca ati fost ostracizat de societate ca urmare a comiterii unei teribile crime. Interesant, tatuajele care au insemnat o data soarta ca unele considerate mai rau decat moartea - un "milostiv" imparat a salvat viata unui om, atunci cand acesta a fost condamnat la moarte, dar i-a poruncit sa fie tatuat - acum este foarte popular si permanent accesoriu. Tatuajele banderola, in special, sunt destul de comune si adesea vizibile la sala de sport, parc sau chiar la unele locuri de munca.

Tatuaje banderola au devenit extrem de populare in ultimele doua decenii, sau in asa fel incat tot mai multi oameni isi dau seama ca tatuajele nu sunt doar o forma de arta frumoasa, dar ele pot fi folosite pentru a accentua partile corpului de care sunt mandri. Tatuajele banderola tind sa incercuiasca bicepsul superioar, desi ele nu pot incercui zonele mai joase ale bratului. Exista o mare varietate de stiluri, desene si modele de tatuaje banderola din care poti alege, de la a te face sa arati mai feminina, pana la a accentua acei bicepsi bombati pentru care ai lucrat din greu sai construiti.

Tatuajele pe superiorul bratului au fost intotdeauna ideale pentru multi oameni profesionisti, deoarece acestea sunt usor de ascuns la locul de munca si dezvaluite in timpul liber. Cu toate acestea, tatuajul banderola, in timp ce este situat intr-un loc similar cu tatuajul pe partea superioara a bratului, in majoritatea cazurilor, este un usor diferit cand vine vorba de tatuare, datorita formei sale unice, pe deplin incercuit. Un tatuaj banderola se intinde, in general, pe intreg biceps superior, ondulat in jurul partii inferioare a bratului. Acest lucru face un tatuaj banderola un adevarat display de rezistenta si duritate, deoarece partea inferioara a bratului este unul dintre locurile cele mai dureroase - in functie de cei mai multi oameni - pentru a obtine un tatuaj. Cu toate acestea, durerea este doar un alt mod de a arata cat de mult tatuajul sau subiectul din spatele tatuajului inseamna pentru tine.

Un tatuaj cu model banderola ar trebui sa fie fluid, si fluxual in jurul bratului intr-un mod cat mai natural, o astfel de banda trebuie sa fie introdusa pe antebrat. Deseori, imagini sinuoase sunt utilizate pentru modelele de tatuaje banderola, cum ar fi tatuajele cu sarpe, tatuajele cu dragoni sau tatuajele cu garduri de sarma ghimpata. Ca intotdeauna, tatuajele cu trandafiri sunt foarte populare, de asemenea, atunci cand vine vorba de tatuajele banderola mai sunt tatuajele celtice cu nod, care pot fi extrem de stilizate si personalizate pentru a reprezenta patrimoniu, angajamentul personal sau doar de afinitate pentru animale sau a altor forme de tatuaje cu nod celticMulte tatuaje banderola au un design central care se afla pe bratul exterior, apoi un design mai subtire care inconjoara bratul intreg. Tatuajele Harley Davidson sunt un bun exemplu de acest tip de tatuaje banderola, deoarece tatuajul Harley Davidson este in general, in centru iar flacarile inconjoara bratul.

Daca sunteti mai in arta tribala, atunci ati putea selectata o imagine centrala, iar restul tatuajului tribal sa incercuiasca bratul dumneavoastra. Daca sunt mai multe desene sau modele de tatuaje tribale traditionale, cum ar fi desene sau modele populare cu tatuaje Maori, atunci puteti alege mai multe banderole care se extind in josul bratul intr-un model mai complex. Aceste tipuri de tatuaje banderola dateaza de mii de ani, si Iceman Ötzi, care era un om mumificat preistoric, gasit intr-un ghetar, avea tatuaje similare care au fost lucrate cu liniile corpului sau, sunt considerate de cercetatori ca au de-a face cu sanatatea si protectia.

Daca va ganditi la achizitia unui tatuaj banderola, asigurati-va ca va place modul in care tatuajul cu design banderola va arata pe bratul superior. Tatuajele banderola sunt potrivite pentru bratele cu bicepsi sculptati, dar daca aveti bratul slab sau osos un tatuaj banderola poate accentua lipsa de carne, si pielea care atarna pe bratul dumneavoastra, poate provoca ca tatuajul banderola sa devina rapid distorsionat. Cand selectati un tatuaj banderola, incercati intotdeauna multe desene sau modele pentru a vedea care arata cel mai bine pe bratul dumneavoastra si ceea ce va face cel mai fericit atunci cand va veti arata bratul impreuna cu tatuajul banderola. Odata ce ati facut o selectie, veti fi increzatori ca ati ales cel mai bun loc si model pentru tatuajul



NEGRU & GRI

Tatuajul negru si gri, in general, se crede ca a inceput in inchisorile din Statele Unite. Acest lucru a fost, probabil, din cauza dificultatii detinutilor de a obtine obtinerea pe mainile lor cerneala colorata. Cand mai multi artisti, cum ar fi California Jack Rudy si "Good Time Charlie Cartwright" au vazut locul de munca, pentru prima data si-au dat seama ca exista un mare potential artistic in adaptarea pentru utilizarea in magazine de tatuaje in afara inchisorilor.



TATUAJUL MEXICAN

Tatuajele mexicane sunt unele dintre cele mai remarcabile ca modele. Acestea sunt alese dintre acele vechi culturi Maya, aztece si incase, fapt ce le confera o infatisare distinctiva, diferita de alte tipuri de tatuaj, fiind de aceea si usor de recunoscut. Modelele geometrice si puternic reliefate ale tatuajelor mexicane le fac sa fie foarte pretabile artei tatuajului.Se intalnesc cateva motive traditionale specifice tatuajului mexican. De exemplu, motivul calendarului aztec, usor de recunoscut, este unul dintre cele mai populare modele de tatuaj. Quetzalcoatl, respectiv zeul-sarpe cu pene, al mexicului antic, a fost bine adaptat in tatuajul mexican ca si zeul tineretii Chalchiuhtlia. Toate aceste imagini sunt reprezentate in culori puternice pentru o impresie maxima, desi o simpla imagine azteca in alb si negru poate fi la fel de impresionanta.


TATUAJUL MAORI

Tatuajele maori sunt printre cele mai distinctive tatuaje din lume, arta tatuarii fiind o arta sacra pentru populatia Maori din Noua Zeelanda, care, probabil, a fost adusa din insulele Polyneziei de est.
Tatuajele traditionale Maori sunt cunoscute ca ‘Ta Moko’ ce constau in desene spiralate si foarte reliefate ce acopera fata si in unele cazuri fesele si picioarele. De fapt termenul ‘TA Moko’ se refera la procesul de tatuare, in timp ce produsul final, tatuajul insusi, se numeste Moko. Oricum, asa cum vom vedea, procesul tatuarii si tatuajul insusi sunt ramuri separate, conform traditiei maori. Ambele aveau o semnificatie sacra, atat tatuajul Maori, cat si lungul si durerosul proces al efectuarii acestuia.

Istoria populatiei Maori este destul de neclara, ca si cea a tatuajului Maori, dar avem la dispozitie explicatia mitica a acesteia. Conform cu legenda, Ta Moko provine din lumea de dedesubt; cand Mataora un tanar razboinic s-a indragostit de Niwareka, printesa lumii din adancuri, aceasta a fost de acord sa vina in lumea noastra sa se casatoreasca cu el. Purtanduse urat cu ea, s-au despartit, Niwareka intorcandu-se in regatul tatalui ei. Simtindu-se vinovat, Mataora s-a intors in lumea din adancuri pentru a-si recastiga sotia. Reusind acest lucru, tatal lui Niwareka il invata pe Mataora arta tatuajului Maori. Mataora a adus TA MOKO si alte abilitati inapoi in lumea aceasta, unde au fost adoptate de oameni.

Ritualul tatuari Maori este un proces complex. Sunt folosite cutite si dalti netede s-au zimtate, cerneala fiind aplicata prin efectuarea unor incizii. Inutil de spus, era un proces foarte dureros, dar tatuajele Maori erau destinate sa fie mai mult decat decorative, erau o dovada a curajului, puterii si statutului social. Atat barbatii cat si femeile se tatuau, desi femeile intr-un numar mai restrans. Pocesul de tatuare era un ritual, insotit de muzica si somn profund; de fapt somnul era mai mult sau mai putin o necesitate deoarece fata se umfla din cauza ranilor produse prin tatuare.

Tatuajul maori este foarte frumos, constand in forme curbate si spirale cu modele foarte complexe. Tatuarea incepea in timpul adolescentei si era folosita pentru a celebra evenimentele importante de-a lungul vietii. Era o importanta componenta a culturii, de fapt cei fara tatuaje era considerati fara statut social sau fara valoare.
Astazi tatuajul traditional maori sau TA MOKO este aproape disparut, dar tatuajele maori cunosc un reviriment. Desi cultura maori cunoaste o revitalizare, a cunoscut si o perioada de stagnare dupa sosirea colonistilor europeni,timp in care traditiile, precum tatuajul, si-au pierdut mult din semnificatie.atuajele inspirate din cele Maori sunt deja altceva, multi dintre noi apreciind desenul lor, acestea crescand in popularitate. Tatuajele Maori moderne sunt de obicei situate pe corp, nu pe fata, folosindu-se metode de tatuare moderne.


TATUAJUL CU HENNA

Nu esti pregatit pentru un tatuaj? Incearca tatuajul cu henna. Tatuajele henna numite si mehndi, sunt un tip de decoratiuni corporale temporare dezvoltate in India. Aceasta arta traditionala nu a fost interpretata ca fiind tatuaj, pana de curand.A fost inteleasa mai degraba ca fiind o cosmetizare,o decorare a corpului pentru ocazii speciale precum nuntile. Oricine a avut ocazia sa vada un desen traditional mehndi, poate sa admita caracterul complicat si socant al desenului. Cele mai comune locuri pentru desenele mehndi sunt mainile si picioarele. Unii artisti folosesc instrumente speciale, dar altii sunt capabili sa deseneze aceste modele si sa aplice henna doar cu mainile.
Henna este o pulbere naturala folosita si pentru a colora parul.Cand este fabricata sub forma unei paste si aplicata pe piele, lasa in urma o culoare.Aceast dispare in decurs de zile sau saptamani, in functie de produsul folosit, unele fiind substantial mai puternice decat altele. Astazi,odata cu cresterea in popularitate a tatuajelor, tatuajele cu henna si-au gasit o noua aplicabilitate. Cu un produs hena se poate obtine un tatuaj temporar ieftin, nedureros si care sa para real. Insa, problema cu multe tatuaje din henna este aceea ca sfarsesc a fi estompate in culori, cu linii neclare si care se decoloreaza rapid. Depinde, se pare, de tipul produsului folosit.

In timp ce unii oameni opteaza pentru tatuajul traditional mehndi, exista si multe alte posibilitati.Se poate alege un tatuaj foarte apropiat de unul real, doar ca va fi de nuanta maro. De exemplu, desenele celtice sau tribale sunt foarte populare. Interesant, unii oameni opteaza pentru imagini crestine tatuate cu henna, fiind mai putin probabil ca un tanar crestin sa aleaga un tatuaj permanent. O alta inovatie este amplasamentul acestor tatuaje cu henna. Ca si in cazul tatuajelor reale, sunt preferate bratele,umerii si regiunea gleznelor.Desenul este executat de un artist tatuator,pasta fiind lasat sa se usuce pana se desprinde singura, lasand la vedere desenul de dedesubt.

Pentru artistii tatuajului, tatuajele cu henna probabil nu vor inlocui niciodata tatuajul real. Daca cineva nu este hotarat, sau este minor sau vrea sa vada cum ar arata un tatuaj real intr-un anumit loc de pe piele ,tatuajul cu henna este amuzant, ieftin si fara durere.

Henna neagra este un nume dat unui colorant toxic ce se adauga in henna pentru a o face neagra. Produsul ce se adauga se numeste parafenylenediamina (PPD) si este folosit in mod traditional in vopselele pentru par. Problema este ca organismul uman este in mod natural alergic la acesta putand aparea reactii severe alergice si cicatrici permanente.

TATUAJUL IRLANDEZ

Tatuajele irlandeze cunosc o mare varietate de stiluri, tragandu-se din variatele si bogatele traditii artistice ale culture irlandeze. Irlandezii au o cultura foarte bogata si plina de culoare, tatuajul irlandez reflectand intreaga sa varietate. De la tatuajele celtice la clasica inima lui Claddagh si tatuajele religioase precum crucea celtica, aceste tatauaje sunt o importanta modalitate de a celebra cultura irlandeza si pe cea celtica.

Cultura irlandeza este rezultatual mai multor influente distincte, acestea fiind reflectate in tatuajul irlandez.Cea mai timpurie dar si cea mai puternica influenta este cea a culturii celtice. Celticii au fost un popor stravechi care odinioara au trait de-a lungul intregii Europe, stabilindu-se, in final, in insulele britanice
In perioada imperiului roman timpuriu celtii posedau o fabuloasa arta corporala, constand in frumoase si complexe imagini stilizate inspirate din natura. Cel mai popular tip de tatuaj irlandez este cel celtic. Acesta se preteaza perfect tatuajului lucrat in culoare neagra.

Irlandezi sunt constienti de mostenirea celtica, celebrand-o intr-o diversitate de modalitati. Multi irlandezi sunt, de asemenea, si foarte religiosi, existand un mare numar de tatuaje religioase reprezentative pentru cultura religioasa. Catolicii irlandezi sunt buni cunoscatori ai vietilor sfintilor si, desi, tatuajele cu sfinti mai degraba sunt tipice tatuajului Hispanic, gasim destule asemenea imagini si in cadrul tatuajului irlandez, incluzand aici si frumoasa cruce celtica, ce reprezinta un amalgam de imagistica celtica si crestina.
Tatuajul irlandez reflecta, de asemenea si folclorul, aflat in legatura cu traditiile atat celtice cat si cele crestine,dar distinct fata de ambele.Acest tip de tatuaje constau din imagini considerate tipic irlandeze precum: trifoiul alb, spiridusul, sau cupa de aur de la capatul curcubeului.
Acest tip de tatuaje dovedesc o atractie continua,precum clasicul tatuaj inima lui Claddagh sau imaginea constand dintr-o inima, doua maini si o coroana. Posibil sa fi vazut aceasta inima pe o bijuterie, fiind vorba despre popularul inel irlandez.Irlandezii sunt foarte patrioti; intr-un mod mai degraba sentimental si foarte atasati de propria lor cultura fapt ce explica popularitatea in crestere a tatuajului irlandez.


 TATUAJUL POLINEZIAN

Tatuajele polineziene sunt o arta straveche asupra careia a fost indreptata atentia abia in timpurile moderne. Cu toate ca, doar putini dintre cei ce nu apartin insulelor polinesiene, ar fi dispusi sa suporte procedura lunga si dureroasa presupusa de un tatuaj polinesian autentic, am putea fi totusi atrasi de elemente ale modelelor tribale traditionale si sa dorim sa le includem, in propriile noastre tatuaje, folosind metode moderne.
Poporul polinezian si-a format propria lui cultura de-a lungul a sute si mii de ani. Cu toate ca in aceasta zona exista multe insule, populatia are origine comuna nestiindu-se cu exactitate care este aceasta, sau cand au venit si cum. Insulele Marchize sunt probabil puncti de plecare si de unde s-au raspandit mai tarziu spre Noua Zeelanda, Haway , Insula Pastelui, Samoa si alte cateva insule ce astazi gazduiesc grupuri etnice distincte. Desi sunt populatii distincte, o multime de similaritati culturale au ramas. De exemplu,toate aceste populatii practica arta tatuajului, folosind, de asemenea, aceleasi metode.

Tatuajele Samoa

Tatuajele din Samoa au primit o mare atentie din momentul primului contact cu populatia din regiune. Nu exista nici o indoiala asupra faptului ca tatuajul samoa atrage atentia din cateva motive, incluzand complexitatea desenului cat si procesul dureros ce trebuie suportat de ce-i ce se tatueaza. Ce este, de asemenea, remarcabil, este impactul vizual al acestor tatuaje, mai ales atunci cand acopera jumatate din corpul omului.
Modelele tatuajelor samoa sunt foarte bogate in semnificatii pentru cei din cultura respectiva, lucru evident la prima vedere, chiar daca noi nu stim ce reprezinta acestea. Modelele tatuajelor si simbolistica lor sunt complexe si abstracte, constand intr-o multime de forme imbinate.

Asa cum am mentionat anterior,acestea sunt remarcabile si pentru suprafata pe care o ocupa pe corpul omenesc, in special cand procedura tatuajului se face prin metode traditionale, un adevarat test de anduranta, pentru persoana ce se tatueaza. In loc de ace, pielea este intepata cu un dinte de porc sau de rechin. Nefinalizarea unui tatuaj o data inceput, este un motiv de rusine.
Desi putini dintre noi ar fi dispusi sa-si faca un tatuaj polinezian autentic, incorporarea unor simboluri si modele polineziene intr-un tatuaj modern este cu totul altceva.Cu siguranta tatuajul polinezian poseda un efect ce nu tine seama de timp.

TATUAJUL EGIPTEAN

Ca multe alte tatuaje inspirate din mitologii sau culturi antice, se afla intr-o crestere de popularitate. Este o caracteristica a conceptiei moderne asupra tatuajelor, care nu mai sunt considerate ca un apanaj al membrilor bandelor, marinarilor sau a culturii interlope. Sunt astazi de bun gust, acceptate din punct de vedere social si, o modalitate de explorare si utilizare a imagisticii artistice din intreaga lume. Tatuajele egiptene sunt frumoase si socante provenind din trecutul indepartat.

Multi dintre noi avem o conceptie indeajuns de evoluata despre arta egipteana si despre cum poate fiiaceasta adaptata in tatuajul modern. Pe de alta parte cei mai multi dintre noi nu avem decat o idee generala despre cum arata tatuajul egiptean antic.Se pare ca tatuajul nu era prea raspandit printre vechii egipteni, cu o singura exceptie notabila; anumite femei egiptene, de la preotese la printese si dansatoare,erau tatuate cu un model de linii si forme paralele.

Stim aceste lucruri deoarece cateva din aceste femei au fost mumificate, proces ce a pastrat pielea si tatuajele. Aceste tatuaje aveau o semnificatie ce din pacate s-a pierdut. Oricum, antropologii sunt recunoscatori pentru acestea cat si pentru alte probe pe care aceste complicate ritualuri de inmormantare egiptene le-au pus la dispozitie.
Tatuajul egiptean modern consta in imagini ale vechii arte egiptene, intalnite in piramide si alte structuri. De exemplu, tatuajele Ankh constau dintr-un simbol stravechi incarcat cu o protectie magica; un tatuaj ankh este un simbol in forma de cruce mai vechi cu cateva mii de ani decat crucea crestina,fiind vorba de un element circular in varful crucii. Este simbolul hieroglific pentru viata. Simbolul Ankh este foarte versatil ca tatuaj, putand fi mic si discret sau mare si spectaculos. Ca alte tatuaje-simbol, tatuajele Ankh arata bine pe glezna, brat sau umar.

Tatuajele cu pasarea Phoenix ilustreaza o pasare mare neagra,cu aripile larg desfacute fiind un tatuaj spectaculos ce arata bine intre umeri sau pe spatele inferior.

Imaginile animalelor erau foarte importante in mitologia egipteana,tatuajul egiptean reflectand acest lucru. Multe animale din imagistica egipteana poseda puteri magice cateva fiind zei sau zeite. De exemplu, Bastet zeita pisica, sau zeul cu cap de crocodil care au ajuns la noi insotite de o multime de legende, cercetarea tatuajului egiptean ramanand o sansa de aprofundare a acestei bogate culturi antice




INGERI

Acest tip de tatuaj este unul religios. Ingerii sunt antropomorfici – fiinte sub forma unui om – fiinte cu aripi ce doresc transmiterea cuvantului lui DUmnezeu catre oameni. Ingerii sunt si vor fii mereu mesagerii lui Dumnezeu.







 VIESPE SAU ALBINA




Omenirea are o istorie foarte indepartata cu albine si probabil si cu viespi. Exista dovezi arheologice ce ne arata ca acum cel putin zece mii de ani oamenii foloseau albinele pentru mierea lor – si au gasit in asta o comoara. Exista o posibilitate ca si oamenii de neandertal sa fii folosit aceasta practica de “culturi de albine”. Noi probabil am urmarit “comoara dulce” inca de la inceputurile noastre.










PASARE

  Pasarile, reale sau de basm, au fost unele dintre cele mai populare tatuaje si simboluri in ultimele sute de ani. Este greu sa ne imaginam de exemplu un tatuaj american fara un vultur sau un tatuaj japonez fara pasarea Phoenix. Pasarile sunt niste metafore foarte puternice asupra starilor si etapelor din viata noastra. In toata lumea pasarile au fost alese sa reprezinte un spectru foarte larg de emotii unamne si fiecare tara si cultura are povesti si mituri unde pasarile joaca un rol principal.








 BUDHA

Siddhartha Guatama a fost nascut ca print, dar unul din geniile prezente la nastere a prezis o maretie si importanta ce depasea orice statut regal. El a fsot convins ca Siddhartha va obtine ‘intelepciunea suprema’, asa a devenit Buddha.








 TATUAJE BUDISTE

Majoritatea simbolurilor cunoscute de noi ca Budiste isi au originea in cultura/traditia indiana (hindusa), deoarece in aceasta cultura si religie Printul Siddhartha Gautama, mai tarziu cunoscut ca Buddha, a fost nascut. Abia dupa cateva secole dupa moartea sa simbolurile legate specific de Buddha, si de religia lui au prins forma si viata.



 FLUTURI


 Unul din cele mai raspandite tatuaje printre femei, fluturul scoate la iveala influenta feminina din cultura tatuajelor. La modul general vorbind, tatuajele cu fluturi sunt unele dintre cele mai adorate de femei. Frumusetea psihica si zborul din floare in floare cautand nectar au facut fluturii sinonimi cu aspectele superficiale si instabile ale sufletului uman. In mitologia greaca psihicul a fost reprezentat prin aripi de fluture. Totul este despre ridicarea sufletului si iesirea din cocon, transformarea dintr-un terestru intr-o fiinta a aerului. In unele culturi se crede ca fluturii carau sufletele spre cer.

 

Un comentariu: