duminică, 3 aprilie 2011

Totul despre tatuaje - de la moft la tratament medical


Tatuajele sunt foarte populare. Aproximativ 25% dintre cei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani au cel putin un tatuaj si se pare ca in urmatorii ani proportia va ajunge la 40%. Daca credeai ca tatuajele sunt un lucru specific barbatilor, mai gandeste-te.

Aproximativ 65% dintre persoanele tatuate sunt femei. Pana la urma de ce isi fac oamenii tatuaje? Afla raspunsul in continuare.

Exista diferite motive pentru care oamenii isi fac tatuaje. Sunt persoane care isi fac tatuaje din placere, pentru infrumusetare sau chiar din motive medicale.
Cele mai multe sunt facute din placere si de catre persoane care nu stapanesc foarte bine aceasta arta. Pot fi realizate chiar de persoana care il poarta sau de un cunoscut al acesteia, "inarmat" cu cerneala, carbune sau cenusa.

In plus, aceste tatuaje sunt lipsite de simtul artistic ce le caracterizeaza pe cele profesionale si, din cauza conditiilor in care sunt realizate, exista un risc mare de infectie.

Mai exista si tatuaje culturale, care sunt aplicate prin metodele traditionale ale unor grupuri etnice. Acestea semnaleaza ca persoana care il poarta face parte dintr-un grup.

Tatuajele profesionale sunt facute tot din placere, insa de persoane specializate in acest domeniu, care folosesc instrumente speciale si care lucreaza in conditii sigure.

Multe femei apeleaza la tatuajele cosmetice pentru a ascunde unele imperfectiuni sau pentru a pune in evidenta anumite parti ale corpului. Acestea pot fi folosite ca un machiaj permanent pentru ochi, buze, sprancene. Din cauza ca aceste tatuaje se sterg cu trecerea timpului, este recomandat ca aceasta interventie sa se repete.

Exista si tatuaje medicale, desi acestea sunt mai putin cunoscute. Rolul lor nu este estetic, ci sa avertizeze persoanele din jurul celui care il are. De exemplu, o persoana care sufera de diabet isi poate face un tatuaj si sa scrie acest lucru pentru ca personalul medical sa stie starea sa chiar daca este inconstient.

Unii medici cer ca pacientul sa isi faca un tatuaj pentru a arata ca persoana tratata a facut radioterapie.

De asemenea, dupa o interventie chirurgicala de reconstructie de san, se poate face un tatuaj pentru a simula mamelonul. Acest tip de tatuaje poate fi incadrat si la tatuaje cosmetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu